Křesťan nemůže zůstat samotářem.

ENTERCAMP

25. 8. 2013 16:26
Rubrika: Nezařazené

Na přelomu července a srpna letošního roku jsem přijela na DCM na Ktiši. Konal se ENTERCAMP pro starší mládež. Bylo tu asi 150 mladých lidí. Program měl na starosti otec Roman Dvořák a jeho "týmáci".

Hned po příjezdu jsme byli všichni rozděleni do tzv. kmenů (skupinek). Každý kmen měl 2 patrony a 1 starce. Týdenní program sestával ze mší, katechezí, svědectvích, her, zábavy, modliteb a taky přednášek. Ráda bych vám o nich něco málo napsala. První přednášky neboli sklepy se konaly v úterý. To jsem byla na té s názvem K čemu mi je církev? s Romanem Dvořákem. Obsah byl trochu podobný mému staršímu článku. Byly tam také dílny s různími aktivitami : např. smaltování, lukostřelba apod. Pak jsem si vybrala přednášku s našim starcem Michalem Jadadaven o problematice sekt. Ta se mi líbila snad nejvíc. Sekty jsou nepochybně vážný problém současnosti. Bohužel podobné skupiny bují občas i uvnitř katolické církve. To tam také zaznělo.

Čvrtek byl spíše odpočinkový den s výletem do přírody. Každý večer se konal v místním Kulturním domě večerníček. Všichni jsme se shodli, že nejlepší předvedli naši starci:))) V pátek pokračovaly přednášky. Nejdříve jsem si poslechla s názvem Víra mezi nevěřícími opět se skvělým Michalem Jadavanem. Mluvil třeba o tom, že skutečných ateistů je spíše u nás málo. Že každý člověk něčemu věří.

Další byla o astronomii a víře v Boha od amatérského astronoma, jehož jméno si bohužel  již nepamatuji. Další den jsme slavili mši svatou a pak jsme se s Božím požehnání rozjeli do svých domovů:) Chci poděkovat všem, kdo program vytvářeli, zejména otci Romanovi, týmákům, kapele, starcům a patronům. Snad příští rok snad nashledanou:)

 

 

 

 

Zobrazeno 865×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio